torsdag 6 maj 2021

En ruggig dag

 

Ruggig morgon. Som följdes av en högst ruggig dag. Grått var den gällande färgen. Blev en lång tröttsam dag framför allehanda nedslag på datorn. Borde var ju ordet. Men långt från borde till praktisk handling. Lite gjort – i alla fall. Uppenbart att saker och ting tar tid.

De nyheter som följer varje dag – sedan lång tid tillbaka. Vaccination, utbrott, olika former av vågar. Personers oro i helt olika former. Vissa orolig i väntan på de där sprutorna, andra oroliga vad som sprutas in.  Uppenbart är oro dagens stora folksjukdom. Har fåt min Astra Zenica dos och väntar på nästa. Lång väntan på att tio veckor går, så sticket först i juni månad.

Orolig för at inte själv få bort det där odjuret. Sixten, världens bästa katt. Numera mycket, mycket utomhus. Men i natt tjolig för att kunna få bort det som han själv inte klarade av. Visar det på sitt eget sätt. Med närhet.

En del klarhet på förmiddagen. Hur osäkert det kan vara i egen förvaltning. På vad som ska göras – och inte. Hur svårt det kan vara utan tydliga mål. Och insikten också vilka som ansvarar för att upprätta just dessa. Styrka och heder till den som tar kontakt för att räta ut osäkerheter, kanske till och med missförstånd. Även om avslutet skulle innehålla att vi inte alls tycker lika. Summa summarum; skulle vara dumt om det läggs kostnader som inte leder någonstans. Även om det handlar om okunskap så måste det ju vara en form av förskingring av samhällsresurser. Samarbete tack, får inte blott vara ett modeord.

På samma planhalva. Tillgänglighet. Speciellt nödvändigt om du förfogar över en kommuns, ett företags telefon. Handlar idag mest om tillgänglighet dygnet runt, alla dagar i veckan. Att inte göra det är att ställa sig utanför. Och då fungerar inte alls pusselbitarna tillsammans.

Varje dag. Nya uppdrag, nya löften. Så viktigt att återkoppla på det som man lovat återkoppla i. Glömma bort är inget att komma med. Respekt är vad man förtjänar – eller inte alls.

Positionera. Också ett förhållningssätt. Men att hålla sig i mitten, i centrum. Kan ge oanade möjligheter till inflytande. Om man själv har något att komma med – förstås. Gnälla som framgångsfaktor, överlåts gärna till andra. Konstigt om det ens skänker tillfredsställelse till den enskilde. Finns ju antal personer som orienterat in sig i den fällan.

Inflytande kostar också på. Reellt inflytande. Inte alls bara öppna handen och tro att en fågel ska landa där. Så enkelt kritisera andra att de inte delar med sig av makten. Men göra själv? Krevulerande stillasittande? Exemplen avskräcker.

Rättssäkerhet? Lita på domstolsverket med sina uppdrag? Eller döma i media. Rutten journalistik, visar sig åter med sina uppstötningar. Först dömd, och sedan dra konsekvenserna av detta.

Annat sätt utkräva samhällets ansvar. Nära inpå. Den lokala spötallen. Användes till 1841. Spöstraff som kändes. Läderremmen var dränkt i salt. Värsta straffet var 36 slag. Utkrävdes och förväntades leda till döden. Tallen står kvar och får helt enkelt inte sågas ned. På något sätt måste den få finnas kvar. Med beskrivning på tavla. Lära sig från historien, viktigt.

På samma sätt läser jag in Jopies minnen från andra världskriget och Holland. Vilket helvete som rymdes i nationalsocialism och beteckning nazism. Ändå verkar så många inte ha lärt sig något av historien. Vilket också måste ses som skräckinjagande.

Valdag Skottland. Dagen på första steget mot brittiska imperiets fall? Visar sig väl framledes vad som göms i de skottska kiltarna. Boris Johnson gör nog bäst i att hålla sig utanför landet den här dagen.             

1 kommentar:

  1. Jag heter Anna, jag bor från Stockholm Sverige, jag tror att vittnesbörd är verkliga livet visar på mäktiga goda verk i verkligheten som gör människor lyckliga och finner lugn, kärlek och förtroende återvända i förhållande som jag har hittat samma i mitt äktenskap idag Jag är väldigt glad att dela mitt sanna livsvittnesmål här ute. Jag läste liknande blogginläggsvittnesmål från olika människor över hela världen som talade bra om mannen Dr.Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) äkta kärleksstav. Innan nu tappade jag hoppet på spellcasters på grund av mina tidigare erfarenheter, jag fick kontaktkommunikation från andra Spell-casters. Jag älskade att stava charm tidigare för att få tillbaka min före detta man hemma men fungerade inte bra, förrän för några dagar sedan gav jag Dr.Oduduwa det sista försöket att få tillbaka min ex kärleksman tillbaka till mig, jag skickar e-postmeddelande till Dr. Oduduwa på sin personliga e-post för att lösa min äktenskapskris.
    Jag älskar min man så mycket, jag vill ha honom tillbaka till mig och till våra två barn. Jag vill att mina barn ska växa upp med sin pappa och vara lyckliga som en familj.
    Jag förklarade alla mina förhållandeproblem för Dr. Oduduwa, jag ber om hans hjälp för att få tillbaka min ex kärleksman man hemma för att förnya kärlek och förtroende.
    Jag följde noga alla instruktioner som gav mig av Dr. Oduduwa kärleksstav. Så tidigt på morgonen, det är nästa dag efter Oduduwa lunch Kärlek-magi för min räkning, min ex man ringde mig på mobiltelefon med ett okänt nummer, så jag tog upp samtalet och se det var ett telefonsamtal från min ex, oh Jag blev så förvånad i mer än 2 månader nu har jag inte fått sms, inga samtal och inga mail skickas till mig. Wow, jag är väldigt glad idag, plötsligt precis som Oduduwa lovade mig. Jag är överväldigad av glädje och lycka i mitt hjärta som delar detta vittnesbörd här i dag, min kärleksman Erickson återvände och kom hem för att möta mig med kärleksgåvor.
    Jag använder detta medium för att säga ett stort tack till den stora mannen Dr.Oduduwa som utan detta inte hade varit möjligt.
    Alla som läser den här artikeln här går igenom äktenskapskrisen, och för de som delar hemliga hjärttårar, idag är alla dina problem över, bara ett enkelt mailmeddelande till det stora Dr.Oduduwa Love Spell Temple idag (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

    SvaraRadera