torsdag 17 december 2020

Vadhållning, modell uselhet

 

Det mesta går. Uppenbart. Men att det ska kunna gå från just den organisationen. Inte ens otroligt utan mycket längre bort än detta ord! Försäkringskassan Gävle, nu nationellt välkänd. Medarbetare med en enhetschef i spetsen som exercerat i vadhållning. Kring hur många som avlider till följd av corona viruset. Om det är vidtagit åtgärder mot de inblandade? Inte avslöjat utan möjligen fördöms. Ingen som ställer frågan kring lämplighet! Får väl själv ompröva mitt eget ställningstagande kring kompetens och värderingar i detta organ.

Fångade upp antal bollar som kom där inseglande. Försöker efter bästa förmåga dämpa dem. Göra något positivt av möjligheterna, så får andra gräva ned sig själva med problem och staplandet av svårigheter. Det som är den tydliga skillnaden mellan de som åstadkommer något mot de som gräver ned sig själva och allt möjligt annat.

Reflektionen från gårdagen sitter där kvar på näthinnan. Som också är bra - för att tappa bort enskildas beteenden behöver inte handla om långsinthet. Mera om att fundera kring den personens livsutrymme. Och vad det är som trycker på det personliga planet och borde kunna frigöras.

Frågan rullar vidare. Fossilfritt eller utsläppsfritt? Nyttja möjligheterna eller låta mer dunkla ställningstaganden slå igenom. Diskutera de 232 personer som avled i trafikolyckor som en ingång på en nollvision. Eller också räkna in de 7.000-10.000 personer som avled av partiklar. Blir svårare givetvis för då handlar det ju enbart om trafik med drivmedlen el eller vätgas. Om vi verkligen vill göra skillnad.

Fortfarande en grå dag, precis som alla andra dagar denna månad. Och möjligen alla andra i november också. Visst är solen en rund sak i gul färg? Har den verkligen gått i vinteride nu? Samtidigt som det inte alls känns som vinter. Helt i avsaknad av snö och is.

Samma ämne idag som igår och tidigare dagar. Covid -19 och vilket parti som kan erbjuda mest pengar till den ene och den andre. Många auktionsförrättare som söker medial uppmärksamhet. 

Rubrik som redan retat upp ordentligt; Det stora och inbjudande strövområdet i Årsunda, dessutom klassificerat som parkmark - ritas om för bostäder! Förstår de röster som sjunger ut. Vilket alla verkar göra. Om det varit 1 april kunde jag relatera till datumet. Försöker förstå. Erinrar mig hur det startas världskrig. I allt finns det säkert någon bakom. Frågan är mera hur saker och ting kommer fram och till vilket syfte. I all planering måste det finnas bakgrund och kunskap. Haverikommission är till mer för flygplanshaverier.

Kvällens regnväder bidrog till ett beslutsfattande. Stod över tabata träningen. Istället en promenad. Inte alls detsamma. Mötte sedan Yvonne o Ulrika som verkligen öste beröm över träningen som den bästa hitintills. Borde givetvis. Får ta revansch på mig själv lördag morgon.

SHL omgång. Men som vanligt – utan Brynäs. Covid -19 leker man inte med. Nu klart sist i serien, och klart färre matcher än övriga lag. Finns det liv – finns det hopp. Klart det måste bli elitskär även kommande säsong på Monitor Arena.

Avdelning hockey. Målvaktsikonen Henrik Lundkvist – färdigspelat – inte p g a ålder eller skada. Blott annan åkomma. Hjärtproblem.

Inhopp i Hyttmarken. I övrigt mycket mobil och dator. Så samma medicin som de flesta dagarna. Och – utmärkt lunch – Restaurang Strandbaden. Rekommenderas i allra högsta grad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar