torsdag 20 juni 2019

Stången i full klädsel


Och så var det vädret. Hela dagen så där vackert och helt underbart. Midsommaren närmar sig med stormsteg och avsåg väl bjuda på sitt bästa humör. Så kändes det dagen lång. Lånade en längre kärra av Sandra. Midsommarstången skulle ju hämtas fram för att under kvällen klädas. Hade lagt ut i brevlådorna inom Norra Sörby (byns namn) inbjudan till tilldragelsen. Och allt skulle ju ske på skolidrottsplanen.

Och så drev de in. Mörka moln på himlen som målade allt så svart. Liksom hur de öppnade sig och lät allt samlat att formligen ösa ned över oss. Blött och blixtrande. Kanonad som i Invasionen i Normandie.

Hade ju förberett så väl. Skulle hämta midsommar stången från Hembygdsgården och köra till skolidrottsplatsen. Kopplat för bilen till vagnen. När arrangemanget inte avblåstes – men väl från denna plats. Inte roligt – alls. Skulle organisera hämtning av de som ville från Vallgården. Låta dem vara med, känna delaktigheten. Och så det här – lite fiasko för mina positiva drömmar. Klädsobjektet fick nu istället dressas på sin hemmaplan. Svens.

Vi blev tre stycken som sändes ut för att plocka ihop lämpligt grönt material. Stången skulle ju klädas. Med första lager björk. Och därefter antal olika blommor som lyfte upp intrycket ordentligt. Grönt klarade vi av att leverera. Fast inte bara björk. Men definitivt inte barrväxter. Gott så.

Många var de – som plockat blommor. Nu knöts de ihop till små buketter. Liksom de också i mångfald fyllde de två kransarna. Tror det kommer resas en pampig stång uppe på Hembygdsgården i morgon vid lunchtid. När den stolt i ryggen vänder sig med framsidan mot framtiden. En svensk tradition som verkar dra till sig allt flera människor. Och nu kommer de få skåda Norra Sörbys skapelse. Samma by som står för arrangemanget – men först om 14 år.

Genomblöt efter att varit ute i buschen och plockat åt oss riset. Klafsar med våta strumpor i blöta skor. Byxorna var sannerligen blöta. Men de tog till sig torrheten alltefter. Värre med strumporna alltså.

Räknade ihop hur många som var med och bidrog under kvällens lopp. I det inledningsvis usla vädret var det sannerligen imponerande att få se att femtio personer ställde upp! Bidrog också med sitt positiva humör. Rätt utnyttjat kan det här öka en form av bysämja. Något som precis alla har nytta av. Dessutom antal andra som lovat bidraga. Med bakade alster. Ligger ju numera på värdkommunens lott – det också.

Ingen Nils-Olov, ingen Carl-Henrik med dit ner. Men festen ni morgon kommer såväl Per-Ewert som Lina. Bra så. De andra har tydligen just annat. Bra väder hade jag hoppats att någon av dem dragit med mamma med rullstol. Alltid annat som kommer emellan. Så varför inte också denna gång.

Hann med andra halvlek vid ip. Slutresultatet 1-1 mot ledande gänget. Måste ses som ett juste resultat. Och en missad straff, från domarens sida.

Fotboll blev det på hemmaplanen också. Sista gruppspelsmatchen mot USA. Då blev det svenska damlandslaget lite små på planen. Eller om man nu istället verkligen inte ville vinna. Med så väldigt mycket nyvaskad uppställning .Fortsättning följer på måndag mot Canada. Då enligt parollen vinna eller bli utslagna.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar