lördag 10 juni 2017

Saturday Night


Ganska enkelt att räkna. Inte så svårt egentligen. Men ändå förödande. Om det stavas förlustrad och det drabbade laget heter Gefle IF då är det närmast katastrofalt. För under eftermiddagen uppnåddes åtta match gränsen. Ramlar rakt utför, som en sten som kastas ned från Hornberget. Bara ramlar tills den når sitt bottenläge och inte kan tränga ned längre. Nu går det med hastiga steg ned i den lägre serien och derbymatcher som stundar mot kollegorna Sandvikens IF. Dock först nästa säsong. Gavlevallen har liksom inte blivit den där vinnande arenan som vi så många hoppats på. 


Arena med drag på annat sätt. Skogen. Idag var det åter dags för Årsunda ip att härbärga en orientering. Idag cykelorientering. Något som verkar öka i snabb fart, i trampfart. MBO, mountainbike orientering. Inte egen aktivitet men lite stödjande funktionärsuppdrag. Såg inte Berger, kanske var rädd för att där skulle finnas mer naturligare Berg (-er). Eller hade något annat som drog mera.

Kul få vara med på något allvarligt som paketerades in i en annan form – först. Födelsedagsfest, 40 år. Med en form av tävlingstalong efter vägen upp mot vår egen kyrka. Där jag fick äran hälsa välkommen och presentera bakgrunden till vår medeltida kyrka, händelser, innehåll. Helt enkelt historia. Och ha kantor, solist och präst gömda uppe på orgelläktaren. Med ögonkontakt bjöd jag ned dem, och själva akten påbörjades med en bröllopsmarsch från Cahmanorgeln. Dörrarna öppnades och där stod de – brudparet. Blev en väldigt vacker eftermiddag. Stiligt, härligt, minnesrikt. Och med cabbad jänkare ned till Strandbaden för en stor och skön fest. Nu från 40-årsfest över till bröllopsfest. Snabba ryck.

Ny samarbetspartner för May, Nordirländska DUP. Nordirländska DUP är abortmotståndare, tar ställning mot samkönade äktenskap och har tidigare haft en miljöminister som är klimatförnekare. Blir allt bättre där borta i Storbritannien! Stor risk att partiet spränger sig själv inifrån.

Annat som betyder osäkerhet. Ny partiledare hos Sannfinländarna. Kommer säkert betyda att dagens majoritet spricker. Knappast gångbart bilda majoritet med dylik speciell person.

342 miljoner kronors skäl. Till att vara ledande försvarare igår vs France. Nu för den där summan såld från Benfica till Manchester United. Victor Lindelöf Nilsson. Ung kille som kommer utvecklas många år framåt. Efter Z, ett VLN i United.

 Klart det händer. Fast det inte kan hända. Rapport från Gotland om person på gruppboende som tvingats ligga i kiss och spyor. Förklaras bort med att ”nu kommer rutinerna att ändras”.

Snart midsommar. Utlovas en mycket het prognos. Så då torde dagens regn farit iväg ordentligt. Ryggen är inte vilken som helst utan en rejäl högtrycksrygg. Grader över 24 låter som ljuv musik.

I morgon kväll denna tid lär området runt om inte stavas Strandbaden utan mer Alexanderplatz. Blir att skriva hem om – i vykortsformat.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar