lördag 11 mars 2017

Sunny Day


Tidigt varje morgon, när jag sover sött, väcks jag av en fågel så att jag ser rött. Knappast någonsin en fågel men nästan alltid en av katterna. Och aldrig att jag ser rött, utan en del av livet. Fantastiskt vad det går uppskatta de där små  men väldigt olika krabaterna. Kurrar gärna och ofta. Självständiga i alla fall. Känner inte som att jag skulle vilja strömmen, den där med att överge katter till fördel hundar.


En helt underbar dag tog emot. Solen så där stolt som intagit himlen för sig själv. Och inte tillät hotbilder från några som helst moln. Kände efter och avstod till slut. Ville inte höja pulsen så där högt som det väl kan bli i ett tabatapass. Tog istället en längre förmiddagspromenad. Och inkluderade i promenaden vägen över Lund. Oavsett om ögonen vilade på isbelagd sjö, öppna landskap eller just skogspartier så är det bara att inse att naturen är underbar. Fascinerande och berättar att bästa tiden är nu. Oavsett när tiden är.


Följde med fram gjorde hon mitt på dagen. Mamma. Så det blev femmilen framför TVn – men även när Färjestad och Djurgår´n smällde på varandra i en form av kvalificeringsserie. . Fast en del avbrott som påkallades av just solen. Gick ju att såväl äta lunch som eftermiddagsfika utomhus! Passade på ute på terrassen och valde då den hörna där det var speciellt varmt. En väderlek som visst påbjuds veckan ut. Så risken är att isen tar skada, eller helt enkelt ganska fort smälter undan. Holmenkollens klassiska femmil gick i fjorton plusgrader. Hela världseliten. Som sprinter ställde Emil upp och åkte den här marathon- distansen. Och seglade in på plats nr 19 – och därmed näst bästa svensk. En fantastisk insats.

Sena eftermiddagen tillägnades andra semifinalen i bandy. Sällan eller aldrig att ett lag haft så sport övertag i bollinnehav. Tankarna gick till FC Barcelona i fotboll. Trots övertaget loosade Saik mot Edsbyn i förlängningens sudden death. 6-7 och solförmörkelse. Nu rullar duellen vidare på onsdag uppe i Byn. Och minst 4:e matchen klar. Utomhus på Jernvallen på fredag. En formidabel historieskrivning. Att ett hemmalag i en semifinal om SM tecknet ger bort hemma plans fördelen! Och om mildvädret fortsätter- intressant se vilket underlag ismakarna lyckas trolla fram. Men där måste det finnas någon tanke bakom, garanti till. Annars har arrangörerna verkligen diskvalificerat sig själva ännu mera. Citerar sportkrönikören Stisse Åberg;  ”…...sista matchen. Jo, jag måste väl berätta hur det ligger. Mitt under SM-slutspelet, SAIK spelar sin 23:e raka SM-semifinalserie sedan 1995, är Göransson Arena uppbokad av en hårdrocksgala nästa helg. Göransson Arena, Svenska bandyförbundet, SAIK, Sandviken kommun? Finns det ingen vettig människa nånstans med en sån där gammeldags kalender som kan planera bättre?” Onekligen dressat för att göra oss själva till löjesmästare i sportvärlden. Nu måste vi alla hålla tummarna för väderleken i alla fall. Kanske viktigare än den bortgivna hemmafördelen.

Väldigt tacksam för omtänksamheten. Att direkt efter slutsignalen bli uppringd och tillfrågad vilket som blev slutresultatet. Låtsas som intet. Något märkligt att den sanna glädjen tydligen stavas som skadeglädjen!  

Neutral plan var det väl för kvällens tävlande i svenska Melodifestivalen. Avgjordes ju i Friends Arena, Solna. Om det nu går att tävla i musik – men gjordes ju så i alla fall. Och en vinnare korades. I can´t go on med Robin Bengtsson heter svenske deltagaren som nu ska till Kiev, Ukraina och representera de svenska färgerna. Blir inomhus då också, oavsett väderleken.

Annat sent resultat. Bollnäs GIF som tog andra raka mot seriesegrarna Villa, Lidköping. Nu är fallsegern nära. Och det kan börja dukas upp för festen på Tele2 Arena. Sandvikens AIK vs Bollnäs GIF.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar