onsdag 15 februari 2017

Utveckla eller "bra som det är"


Intressant. Och väldigt annorlunda regionstyrelse. Flesta ärendena kopplade till regional utveckling. Kanske inte alltid den formen av innehåll. Klart att det hade varit intressant föra diskussioner och hitta konkreta byggstenar i redovisningen av vad som samlat gjorts under 2016. Nu gick det inte på grund av bland annat ingen tillgång till kvalificerad tjänsteman som kunde föredra. Men det passet kommer med säkerhet genomföras vid ett senare tillfälle. Tror definitivt det också kan stimulera det konstruktiva tankearbetet.  


Sorterar, följer upp och drar mina egna slutsatser. Naturligtvis aldrig någon form av sanning, men mina egna intryck. Förmedlar gärna och hoppas på återkoppling. Enda sättet vara med i en utvecklingsspiral. Eller i annat uttryck; Göra varandra bättre. Fordras alltid, tankar och bearbetning.

Välgörande också att föra diskussioner om deltagande, eller inte. Kunna ställa frågor först, till och med utveckla engagemanget i en form av direktiv. Tacksam för att vi nu verkar mogna komma så långt. Utan skyddsnät. Öppet och transparant.

Strosar runt kan man alltid göra. Och mycket strosande blev det. I affären även denna sena eftermiddag. En lämplig plats för att träffa människor. Som stannar upp och ger av sina egna tankar, sina egna idéer, sina funderingar på just livet. Så det blir inte bara varorna med ut till bilen. Även intrycken, frågorna och påståendena.

Latheten. Men fick ju till en träningstid igår. Skyddar mig själv med detta och avstår till och med kvällspromenaden. Hamnade i mobilen – äntligen. Tacksam för det givetvis fast hade förhoppning om mer konstruktivt. Kanske kommer – senare. Och värderar det naturligtvis även då. För just då handlar det också om; Göra varandra bättre. Inte misstro och inte placera någon över huvud taget till läktarspelarplatsen.

Skillnad det där. Var att bo. Här gäller det hinna med onsdagskvällarna – om man vill köra iväg sina sopor på ett ansvarsfullt sätt och även kunna sortera dem. Enda kvällen när just Återvinningscentralen är öppen. Så även nu – på plats som alltid, eller som det brukar vara. Vet inte hur hon beter sig – men får varje onsdag ihop en ny leverans – från mamma.   

Helt fantastiskt att bli uppvaktad. Men så blev det verkligen. Tore sökte kroppskontakt redan på TV soffan. Och lät mig komma nära hans håriga kropp. Underbar katt. Drömmer t o m om honom. En trogen vän som alltid visar sina känslor och goda sidor.

Vem tar vem eller vem gör vad. Följa upp beslutade dokument måste rimligtvis göras där ute i verksamheterna. Men uppenbarligen inte. Inte på kommunala Arena bolaget. Som anställt en projektansvarig för hela det stora arrangemanget. Men aldrig kollat upp saker som ”lik i lasten”. Likartat fullgörandet avseende skatter och avgifter eller om det över huvud taget existerar någon form av F-skattesedel. Går det slippa undan regelverket och vem är i så fall ansvarig?  

Blir en rörlig natt. Upp för att öppna, upp för att stänga. Fast det beror ju givetvis på vilken natt de två katterna bestämt sig för. Föredrar om de också kunde premiera sovandet.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar